8 Ocak 2015 Perşembe

Şeker Hamurlu Kurabiye Yapımı...






Şeker hamurlu kurabiye kafamda o kadar büyüyordu ki çoook zor olduğunu düşünüyordum..İnsan bir işin neresinden başlayacağını bilemeyince öyle oluyormuş demek..Malzemeler ekipmanlar neler derken erteleye erteleye erteledim..Sonunda ilk kurabiyelerimi oğluşun diş hediğinde İkincisini de 1. yaş gününe yaptım..Tabi ki de ikincisi daha güzel daha özel oldu...

MALZEMELER

250 gr pudra şekeri
1 adet yumurta
250 gr  tereyağı
Aldığı kadar un (tahmini 3-35 bardak)
yarım çay kaşığı karbonat
tarçın,zencefil ya da vanilya
Üzeri için bal ve şeker hamuru
nişasta





HAZIRLANIŞI

Yumurtalarımızı bir kaba kırıp pudra şekeri ile çırpıyoruz.. Karışıma oda sıcaklığında tereyağımızı ekleyip harmanlıyoruz..Elenmiş un ve dilediğimiz baharatları da ekleyip ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.. Hazırladığımız hamurumuzu sert bir hamur olması için iki saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz..Dinlenmiş hamuru ufak parçalar alıp oklava ile açıp şekil veriyoruz..Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz yaklaşık 10 dk filan sürüyor sonra çıkarıp tel ızgarada soğutuyoruz..Kurabiyeler soğurken nişasta yardımı ile şeker hamurlarını yumuşatıp açıyoruz ve kalıplarımızla şekillendiriyoruz.. Soğuyan kurabiyelere biraz bal sürüp hazırladığımız şeker hamurlarını yapıştırıyoruz.








*Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin
*Çok fazla karbonat koymayın şekli bozulur
*Toz şeker kullanmayın şekli bozulur
*Hamuru dolapta bekletmeyi unutmuyoruz
*Şeker hamurlarını açıkta çok fazla bekletmeyin hem kurur hemde toz yapışır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder