Yapmak istediğim denemek istediğim tarifler listesi oluşturdum kendime onlardan biri de kırmızı pancarlı püreydi..Kırmızı pancarı ilk gıda boyası yapmak için kullandım..Daha sonra tekrar denediğimde paylaşırım..Sonra faydalarını okuyunca oğluşum her tadın her nimetin keyfini sürsün diye yapıverdim..Rengi de çok sevimli..Muhterem'le afiyetle de gördüğüm sunum beni etkiledi ve yapacaklarım arasına girdi pancar püresi..Ama benim amacım püreden çok çorba yapmaktı kıvam artırıcı olarak da un yerine irmik kullanmak istedim ama sonuç püre oldu :))
MALZEMELER
4 adet küçük boy kırmızı pancar
1 bardak süt
1 bardak peynir altı suyu
1 yemek kaşığı irmik
HAZIRLANIŞI
Önce pancarlarımı bir güzel yıkadım ve rengi daha iyi çıksın hemde vitamini kabuğundadır derler ya :) o nedenle kabuklarını soymadan bir tencereye koydum peynir altı suyu ya da normal su ilave ettim üzerini geçecek kadar haşlanmaya bıraktım..Haşlanan pancarlarımın kabuklarını soydum blenderden geçirip püreleştirdim..Sonra süt ile karıştırdım irmiği de ekledim ve kaynayana kadar karıştırarak pişirdim..Puding gibi oldu valla amacım çorba yapmaktı ama sıvı miktarı az gelmiş olmalı ki sonuç püre oldu...Oğluşum da afiyetle hüpletti..
Sevgiler..Vitamin deposu..Rengiyle cezbeden iç açan bir tat..Mideleriniz mahrum kalmasın ..Hatta pasta kreması olarak bile kullanılabilir diye düşünüyorum...
Merhabalar.
YanıtlaSilBlog sayfamı ziyaretinizi müteakiben izleyiciler eklentisine yaptığınız kayıttan sayfanıza ulaştım. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Her ne kadar Blogger bizlere, sizin de kullandığınız bu dinamik sayfaları öneriyorsa da biz klasikçi ve gelenekçi bloggerler bu şablonu bir türlü sevemedik. Paylaşımınız çok enfes ve güzeldi. Elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.
Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.
yorumunuz için teşekkür ederim..Bende fotoğrafları çok sevdiğimden olsa gerek böyle bir şablonu tercih ettim..Ama mevcut klasik şablonlar yerine aslında kendime özgü bir sayfam olsun istiyorum ama nasıl yaparım kime yaptırım bilemedim..Şimdilik gözünüzü yorsa da sanırım bu şablonla devam edeceğim..Umarım yorumlarınızdan mahrum kalmam bu yüzden..Sevgiler..
SilFigen hanım bloğuma hoşgeldiniz. Bloğunuz çok güzel ve itiraf edeyim çok iştah açıcı. Ancak cehaletime verin, bloğunuzu nasıl izlemeye alacağımı bilemedim.
YanıtlaSilİçten saygı ve sevgilerimle.
merhabalar sizde hoşgeldizi..Sağ araç çubuğuna mouse ile dokunduğunuzda siyah bir liste çıkıyor orda wifi işareti var abone ol diye ordan mail adresiniz ekleyebilirsiniz..Birde kendi kumanda panelinizde takip ettiğiniz bloglarım kısmına ekleyebilirsiniz..Anlaşılan bwenim bu şablonu değiştirmem gerkli :))sevgiler..
SilCok merak ettım pancar ve ırmık ıkılısını ellerınıze saglık denersem mutlaka yazacagım..sevgıler
YanıtlaSilgüzel oldu valla tatlı bir fuşya :))
SilElinize sağlık tam bir vitamin deposu olmuş 2. denemede çorbasını da yaparsınız acemilik te olur herşey :)
YanıtlaSilyaparım inşallah..pancarlar bitmeden yapmalıyım hatta :)) sevgiler..
SilMerhaba ellerine sağlık tarif güzel bende deneyeceğim :)) bu arada bloğunuzu takibe aldım bende bloğuma beklerim sevgilerimle
YanıtlaSilteşekkür ederim..hoş geldin öyleyse..gelmem mi gelirim ki:))
Silçok değişik bir taridf. Bloğunu yeni keşfettim. Ben de bloğuma beklerim.
YanıtlaSilwww.bakbuharika.com
teşekkürler gelirim tabi..hoş geldin sende..sevgiler..
SilÇok değişik :) Ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkürler..sevgiler..
SilTarifinize bayıldım. :) Ellerinize sağlık. Ben de bloğuma beklerim. Sevgiler. :)
YanıtlaSilteşekkürler..hoş geldin..sevgiler..
Sil