12 Ocak 2015 Pazartesi

Patates Püresi

Merhabalar bugün sizinle paylaşacağım tarif benim etlerin yanına özellikle kadınbudu köftenin yanına çok yakıştırdığım patates püresi ..Tarifini arkadaşımdan aldığım patates püresi bana çok zahmetli gelmedi..Denedim çok da güzel oldu...


MALZEMELER

Patates
süt
tereyağ
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI

Öncelikle patatesleri irili ufaklı doğrayıp bir tencereye alıyoruz..Üzerini geçecek kadar süt ilave ediyoruz..Tereyağ,tuz karabiber de ekleyip kendi haline bırakıyoruz..Patatesler sütü çekene kadar kısık ateşte kaynatıyoruz...Sonrada blender ya da çatalla ezip afiyetle yemek için  servis ediyoruz..Eğer süt çekmezse tadına bakıp süzüp yine ezme işlemini yapabilirsiniz..İlk yaptığımda süt çekti ikincisinde çekmedi..Ama tadından bir şey kaybetmedi ...




Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder