12 Ocak 2015 Pazartesi

Kestaneli Pilav..


Yeni yıl soframızı süsleyen benim elimden yeni yıl pastası  ve cup cakeler dışında bir de kestaneli pilavımız vardı..Anca kısmet oldu tarifi yazmam..

MALZEMELER
1/2 kg kestane
4 adet orta boy havuç
kuş üzümü
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
taze nane
tuz
karabiber

Öncelikle ön hazırlık olarak kestaneler ve çubuk çubuk kestiğimiz havuçları ayrı kaplarda haşlıyoruz..Bir kenarda da kuş üzümlerini şişmesi için sıcak su ile ıslıyoruz..Haşlanan kestanelerin kabuklarını ve iç zarını soyup minik minik doğruyoruz isterseniz bütün bütün de kullanılabilir..Sonra pilav tenceremize tereyağı ekleyip pirinçleri 5 dk kadar karıştırarak kavuruyoruz..Sonra suyu, baharatları ve kuş üzümlerini de ilave edip bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp pilavımızı suyunu çekene kadar pişiriyoruz..Pilavımız pişince 15-20 dk kadar demlenmeye bırakıyoruz..Demlenen pilavımıza kestane ve havuçları ve de taze nane yapraklarını ekleyip harmanlayıp servis ediyoruz..Ben servis için kek kalıbımı kullandım ters çevirip servis tabağına koyduğumuzda şık bir görüntü oluştu..

İlk kez denedim ama yılbaşı sofrasına ve midemize çuk oturdu :)

Daha önce yaptığım
Perde pilavım ve Özbek pilavımı da görün bence :))

Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder