15 Ocak 2012 Pazar

Üç Renkli Börek....



Yine portakal ağacı'ndan görüp beğendiğim, denediğim tariflerden biri...Orijinal tarifi portakal ağacından alabilirsiniz.

MALZEMELER

4 yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış
 Salam (portakal ağacı pastırma kullanmış)
1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış
üstüne sürmek için yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI

Tezgahımıza bir tane yufkayı serip yağladıktan sonra  ikinci yufkayı üzerine serip yağlayalım ve üzerine havuçları serelim.Havuçların üzerine tekrar bir yufka daha serelim, yağlayalım ve üzerine ıspanakları bütün olarak yayalım. Son  yufkayı da serip,yağdıktan sonra kare şeklinde doğradığımız salamları da yayıp yufkayı rulo şeklinde saralım ve ikiye bölelim. Her iki yufkayı da yağlanmış tepsimize koyup , üzerini yumurtlayıp fırına verelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN..


2 yorum:

  1. bu tarifi bugün tv gördüm fakat tarifi alamadım çok güzel olmuş ...ellerine emeğine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim ..hoşgeldin :))

    YanıtlaSil