MALZEMELER
3 adet baklava yufkası
2-3 çorba kaşığı tahin
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
pudra şekeri
1 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Yufkaları üst üste koyup üzerine sıvıyağ ve tahin karışımını sürün. Sırayla toz şeker ve dövülmüş cevizleri serpin ve sonra yufkayı rulo halinde sarın, baklava dilimleri şeklinde kesin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilimleri dizip üzerine yumurta sürüp daha önce ısıtılmış fırına verin. 10-15 dakika kadar hafif kızarana kadar pişirin ve pudra şekeri serperek misafirlerinize servis edin.:)
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder