Karnabahar candır..karnabahar mevsimi tam olarak gelmese de görünce aldım..İyi anlaşırız kendileriyle..Önce dedim kızartmasını yapayım.Sonra kim uğraşacak amannnn dedim fırında yapayım sonra canlar arkadaş dedi tavukta koy..dedim yakışırrr..zira arkadaş dediğim nerede ne yenir neye ne yakışır pek bi bilir ağız tadını bilir yani :)))) Buradan sana selam olsun Başak'cım..Ağzının tadı hep tatlı olsun :))
MALZEMELER
Orta boy karnabahar
2 parça tavuk göğsü
1 bardak süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
karabiber
tuz
pul biber
biraz zeytinyağı
rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir kenarda çiçek çiçek ayırdığımız karnabaharlarımızı haşlıyoruz..Bir yandan da biraz zeytinyağı ile minik minik doğradığımız tavuklarımızı kavuruyoruz..Onlar orada haşlanıp kavrulurken bizde boş durmuyor beşamel sosumuzu hazırlıyoruz..Ne yapıyoruz..Alıyoruz tenceremize tereyağımızı eritip unu ilave ediyor kavuruyoruz unumuzun kokusu geçince sütümüzü baharatlarımızı ekliyoruz kaynayana kadar karıştırarak sosumuzu pişiriyoruz..Hazırladığımız sosumuza tavuk ve karnabaharlarımızı ekleyip harmanlıyoruz..Karışımımıza rendelenmiş bir tutam kaşar peyniri ekliyor tepsimize döküyoruz bir tutam kaşarı üzerine de serpiştirip 170 derece fırında pişiriyoruz kaşarlarımız kızarınca fırından alıyor ve midemize bayram yaptırıyoruz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder