16 Eylül 2015 Çarşamba

Ekincik Köyü Köyceğiz Muğla



Ekincik Muğla Köyceğiz e bağlı  kumlu plajı ile reklamı yapılan sessiz sakin aile ortamı ve temiz berrak deniziyle bilinen ve benimde onayımdan geçen bir köy..Herkes eminim böyle bir köyü olsun ister...Hatta ünlülerin gemicikleriyle :) uğradıkları bir marinaymış..Hatta My Marina  adındaki mekanda epey tavsiye ediliyor karadan ulaşımı çok zahmetli olduğunu duyduğumdan bide tabi ki biraz duysal açıdan biz gitmedik


Ekinciğe nasıl gidilir derseniz biz telefondan haritaya bağlanarak gittik ..Ama fikir vermek açısından yolu zahmetli değil..Otobüsle de Köyceğiz den servisleri oluyormuş..


Ekincik de Nerede kalınır derseniz..Parmakla sayılacak kadar pansiyon, hotel tarzı yerler var bir de kamp alanı mevcut..Biraz arkalarda da kiralanabilecek ev bile var az da olsa (Çağrı Market size yardımcı olabilir :)))..



Biz Ekincik Pansiyonda kalmak niyetiyle çıktık yola ama rezervasyon yaptırmadık..Ekinciğe ulaştığımızda pansiyonun denize uzak olmadığını ancak bizim tatil anlayışımızdaki yakınlığı da uymadığını gördükten sonra biraz ilerde internete hiç rastlamadığım İnceler Hoteli gördük denize sıfır bir otel üstelik diğer pansiyonlarla da arasında çok da fark yok ücret olarak..Hotel Ekincik le yan yana..Bizde bebek nedeniyle orayı tercih ettik..Ekincikte konaklama anlayışı yarım pansiyon Sabah kahvaltı akşam yemeği şeklinde..Ama öğlenleri cheese burger hamburger çıkıyor..Bu bebek için pekte iç açıcı değil..Otelin öğle yemeği için çorba istediğimde hazır çorba yaparız demeleri yada kendiniz isterseniz yapabilirsiniz diye teklifte bulunmamaları açıkçası eksi bir olay..Ama gözleme yapan bir iki pansiyon mevcut mesela biz iki öğlen Ekincik Pansiyonda gözleme ve çorba hatta açık ayran olarak geçiştirdik..


Denizine gelince deniz harika her saat temiz her saat dalgasız..Zaten turların uğrak yeri olmasının bir nedeni olmalı dimi :)) Hemen derinleşmemesi de cabası...Ama git git yürüyorsun olayı da yok tabi..Plajda kum ..Otelin şezlong ve şemsiyeleri ve duşu da mevcut..Daha ne olsun..Hatta otel saolsun benim çamaşırları da yıkadı bir güzel..SEVİMLİ Yağmur ablamız saolsun yıkattı verdi..




Aktiviteye gelince..Yok öle bir şey öyle dımtıs dımtıs bir durum yok..Ekincik demek; dinlenme kendini doğayı dinleme tatili , sahilde oturup bebeğiniz şezlongda ya da bebek arabasında uyurken denizi gökyüzünü yıldızları izleme tatili..Yemyeşil dağlara karşı yüzmenin keyfini çıkarma tatili..Ama parmakla sayılacak kadar da olsa turist vardı otelde ..hatta bu söylediklerimin aksine son gecemizde onlara Türk gecesi yapıp sabaha kadar bangır bangır eğlendiler..Umarım bozulmasına işaret değildir ..

Lütfen Ekincik öylece kaslın..Bakir sessiz sakin..

2 yorum:

  1. Merhabalar.

    Gmail elektronik posta hesabıma gelen bir paylaşım bildirimi üzerine sayfanızı ziyaret etmiş bulunmaktayım. Uzun zamandır bir şey paylaşmıyorsunuz herhalde? Muğla Köyceğiz'e bağlı Ekincik köyü tatil beldesi ile ilgili paylaştığınız görseller bir harikaydı. Maviye olan tutkumu şahlandırdı.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gğzel yorumunuz için teşekkürler recep bey tatil demek sessizlikse sizin için bu yıl ki tatil rotam tam size göre görsellerdendaha güxel oralar emin olun sevgiler

      Sil