3 Nisan 2013 Çarşamba

İncirli Kurabiye..




MALZEMELER

Hamur için;
125 gr margarin
1 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
aldığı kadar un
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu

İç harcı için;
incir
havuç

Üzeri için;
Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

Öncelikle şeker ve yumurtayı hamur kabımızda biraz çırpalım. Margarinimizi elle yumuşatıp ezelim ve un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip biraz karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyip hamurumuzu hazırlayalım. Üzerini kapatım hamurumuzu dinlenmeye bırakırken iç harcımız için havuç ve incirlerimizi haşlayalım ve ince ince doğrayalım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp baş parmağımızla içini oyup hazırladığımız incir ve havuç karışımdan koyalım ve tekrar yuvarlayıp yağlanmış tepsimize üzerini hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.Fırından çıkan kurabiyelerimize pudra şekeri serpip afiyetle yiyelim yedirelim :))

1 yorum:

  1. ooohhh bol kalorili ama nefıs bir kurabiye ellerıne sağlık canım cok güzel görunuyor

    YanıtlaSil