27 Ocak 2012 Cuma

Evlilik Yıldönümü Pastası....







Evettttttt  birinci yılımızda küçücükkkkkkkkkkkk sürpriz ...
Pastanın orijinaline papatya prensesin dünyası 'nda ulaşabilirsiniz.Ben kağıt helvalı pasta bakarken bakarken bonibonlu pastaya rastladım..İkisinin karışımı bir pasta  yaptım..İyi de oldu :)..



MALZEMELER

3 adet kağıt helva
1 paket pasta kreması (isterseniz kremşanti kullanabilirsiniz)
krema için 1.5 su bardağı süt
50 gr margarin
3 paket rulo kat
2 paket bonibon
birazda jelibon

Yeme Yanında Yat..

HAZIRLANIŞI

Çooook Kolayyyyyyyy
 .

Pasta kremamızı 1.5 su bardağı süt ve 50 gr margarin ile üzerinde yazdığı gibi hazırlıyoruz. Kağıt helvaları aralarına kremadan sürerek  üst üstte koyuyoruz... Kalan kremayı da üzerine yayıyoruz..Ve rulo katları kenarlarına dizip üzerine bonibonlarla şekil veriyoruz..Jelibonları ben kalp yapmak için kullandım. :) Tam kalp olmasa da fena olmadı. Siz sadece bonibon da kullanabilirsiniz. .Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra servise hazır..Ben düğün çikolatalarımdan kalma gelin damat süslerimi üzerine kondurdum..İşte size evlilik yıl dönümü pastası.... 

AFİYET OLSUN..

Kız Kulesinde Evlilik teklifi....Sevginize Hem Asya Hem Avrupa Şahit Olsun...


Sevginize Hem Asya Hem Avrupa Şahit Olsun...



Bizimkine oldu hemde süper oldu...

Hayatımda büyük, güzel bir iz bıraktı..Hatta birara takıntı bile oldu. Kızkuleli çerçeveler, biblolar, magnetler, saatler, tablolar, larlarlarlarar....En son evlilik yıl dönümüz için aldığım kızkuleli nevresimim..Evlenme teklifi bana tam bir süpriz olduğu gibi bir de kızkulesinde olunca tam süper oldu...TEŞEKÜRLER AŞK...


Havuç Rüyası Nam-ı Dİğer TURUNCU


Ve yeni yıla ben böyle turuncu turuncu girdim..






  MALZEMELER


1 kg havuç( ben 4 tane büyük havuç kullandım)
2 su bardağı şeker(havuçların tadına bağlı birazda)
4 yemek kaşığı nişasta
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
1 paket pötibör bisküvi      
     
     HAZIRLANIŞI
Öncelikle havuçlarımızı temizleyip küçük parçalar halinde doğruyoruz. Tenceremize alıp 4 su bardağı su ile haşlıyoruz. Haşlanmış havuçlarımızı robottan geçiriyoruz. Benim robotum hasta olduğundan  :( sevgili kocama ezdirdim :) Bu arada havuçları haşladığımız suyu muhallebi için saklamalıyız. Muhallebi için haşlanmış havuçların suyunu 4 su bardağı olacak şekilde tamamlayalım.
birtutamkekik der ki; Ölçü 1 bardak suya 1 yemek kaşığı nişasta şeklinde olacak. Hazırladığımız  suya  nişasta, şeker, vanilya, limon suyunu ve rendelediğiniz limon kabuğunu katıp muhallebi gibi pişirelim.Kaynayınca içine püre yaptığımız havuçları ekleyip bir iki taşım kaynatalım.Borcama bisküvileri dizip üzerine havuçlu muhallebiyi dökelim. Üzerini hindistan cevizi ve narla süsleyelim.

AFİYEOLSUN...



16 Ocak 2012 Pazartesi

Fırında İç Pilavlı Tavuk Dolma...





MAZLZEMELER

1 adet bütün tavuk
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
1 paket kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
1 adet soğan
sıvı yağ
tuz
karabiber
yenibahar
köri
garnitür

HAZIRLANIŞI

Öncelikle tavuğumuzun içini temizleyip haşlayalım. Tavuk haşlanırken pilav tenceremize yağımızı koyup biraz ısınmasını bekleyelim ve ısındıktan sonra doğranmış soğan ve dolmalık fıstıklarımızı rengi pembeleşene kadar  biraz kavuralım. Ppirinçlerimizi de ekleyip. Pirinçlerimizi de biraz kavurduktan sonra  su ve baharatları ekliyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pilavımız piştikten sonra tavuğun içini pilav ile dolduruyoruz. İçi dolu tavuğumuzu  fırın poşetine yerleştirip 200 derece ısıtılmış fırına veriyoruz. Kızarana kadar pişiriyoruz. Garnitür ile servis ediyoruz. Garnitür olarak ben bezelye,havuç ve patates  kullandım. Tavuğu isterseniz garnitür ile doldurup iç pilav ile de servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Tahinli çıtırlar :))


MALZEMELER

3 adet baklava yufkası
2-3 çorba kaşığı tahin
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
pudra şekeri
1 adet yumurta

HAZIRLANIŞI

Yufkaları üst üste koyup üzerine sıvıyağ ve tahin karışımını sürün. Sırayla toz şeker ve dövülmüş cevizleri  serpin ve  sonra yufkayı rulo halinde sarın, baklava dilimleri şeklinde kesin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilimleri dizip üzerine yumurta sürüp daha önce ısıtılmış fırına verin. 10-15 dakika kadar hafif kızarana kadar pişirin ve pudra şekeri serperek misafirlerinize servis edin.:)

AFİYET OLSUN

15 Ocak 2012 Pazar

Üç Renkli Börek....



Yine portakal ağacı'ndan görüp beğendiğim, denediğim tariflerden biri...Orijinal tarifi portakal ağacından alabilirsiniz.

MALZEMELER

4 yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış
 Salam (portakal ağacı pastırma kullanmış)
1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış
üstüne sürmek için yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI

Tezgahımıza bir tane yufkayı serip yağladıktan sonra  ikinci yufkayı üzerine serip yağlayalım ve üzerine havuçları serelim.Havuçların üzerine tekrar bir yufka daha serelim, yağlayalım ve üzerine ıspanakları bütün olarak yayalım. Son  yufkayı da serip,yağdıktan sonra kare şeklinde doğradığımız salamları da yayıp yufkayı rulo şeklinde saralım ve ikiye bölelim. Her iki yufkayı da yağlanmış tepsimize koyup , üzerini yumurtlayıp fırına verelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN..


12 Ocak 2012 Perşembe

Körili Tavuk Kroket...



Uzun süredir denemek istediğim tariflerden biri körili tavuk kroket....
Ve o gün geldi...Sevgili hamarat abla' nın tarifinden yararlandım..

MALZEMELER

2 adet patates
 1 tavuk göğsü
   2 tatlı kaşığı köri
   2 yemek kaşığı galeta unu
  2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı soğuk su
Tuz
  Karabiber
  Sıvı yağ
 
HAZIRLANIŞI

 Patatesleri haşlayıp ezerek püre haline getirelim.Tavuk gögsünü de haşlayıp didikleyelim.Bir kaba un ve karabiber karışımını ,bir kaba yumurta ve su karışımını,bir kaba ise galeta ununu alalım. Patates,  tavuk eti, galeta unu ve köriyi karıştırıp  şekil verelim. Verdiğimiz şekilleri önce una sonra yumurtaya sonrada galeta ununa bulayıp kızartalım.Ve kroketlerimiz hazır.

AFİYET  OLSUN..
 

11 Ocak 2012 Çarşamba

Nar Ekşili Mercimekli Patlıcan Yemeği....





Patlıcan "Oturabilen Tek  Sebze"  :)) tarifimi yazmadan önce biraz patlıcanın faydalarını araştırdım ve bir yazıda (oturabilen sebze badılcan gördüğüm bu yorum çok hoşuma gitti. Faydalarına gelince. Araştırmalarıma göre A vitamini, fosfor ve kendine has bazı esanslara sahip olduğu, bunlarla sinirleri teskin ettiği ve kalp çarpıntısını giderdiği, idrar söktürücü olduğu, şeker hastalığına, kansızlığa, hazımsızlığa, yüksek kolesterole iyi geldiği vurgulanıyor.
Mercimeğe gelince ise, protein, karbonhidrat, lif, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamin ve yüksek oranda folik asit içeriyormuş. Bu kadar faydalı şeylerin yemeği yapılmaz mı yenilmez mi hiç :)) 
Ben bu tarifi takip ettiğim bloklardan biri olan portakal ağacı nda keşfettim ve içinde nar ekşisini de görünce kesinlikle yapmalıyım dedim. Malzemelerin tam ölçülü halini  portakal ağacında bulabilirsiniz.

BENİM MALZEMELERİM

4-5 adet patlıcan
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
isterseniz maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
pul biber
karabiber
yarım çay bardağı nar ekşisi
göz kararı su :))
 ve tabi ki sıvı yağ (ben fındık yağı kullanıyorum)


HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup küçük parçalar halinde doğrayın. Tuzlu su ile ovduktan sonra yarım saat kadar bekletin . Mercimekleri  üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyip haşlayın. 
Tencerenize 1 yemek kaşığı sıvı yağı alın ve doğaranmış soğan, sarımsak, y.biber, k.biber ve domatesi ve tabi ki baharatları ve salçayı alın, bir kaç dakika karıştırın. Patlıcanları ve mercimeği ekledikten sonra nar ekşisi ve suyu ekleyip yemeği kaynamaya bırakın . Kaynadıktan sonra kısık ateşde patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.

AFİYET  OLSUN...

7 Ocak 2012 Cumartesi

Özbek Pilavı...



Bugün,  takip ettiğim bloglardan biri olan Pudra Şekeri inde Acem pilavı tarifini gördüm denemeliyim mutlaka dedim farklı bir pilav görünce atladım hemen ama  ben zaten denemişim onu fark ettim :)) Malzemelere baktım da benim yaptığım Özbek pilavı ile aynı. Sadece soğan yok.Hemen yayınlamak istedim. 

MALZEMELER
  • Yaklaşık 250 gr kadar kırmızı et ( ben göz kararı koydum)
  • 3 adet havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ yada tereyağı (ben fındık yağı kullandım)
  • 4 su bardağı su
  • karabiber
  • tuz
HAZIRLANIŞI

Tencereye yağı koyduktan sonra küp küp kesilmiş etleri suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Yumuşak olması için bir iki damla limon ekleyebilirsiniz. Etlerin suyu çektikten sonra çubuk şeklinde kesilmiş havuçları tencereye ilave edip biraz kavuruyoruz. 2 su bardağı pirinci de ilave ettikten sonra baharatlarımızı ve 4 su bardağı suyu ekleyip kapağı kapatıyoruz ve pilavın suyunu çekmesini demlenmesini bekliyoruz. (Ben annemden pilav ölçüsünü 1 e 2 olarak öğrendim 1 bardak pirince 2 bardak su genellikle de beğeniliyor.)

Pilav piştikten sonra ben kek kalıbına koydum , ters çevirdim ve güzel bir sunum çıktı ortaya

AFİYET  OLSUN..

Narlı Salata.....

Çarşıdan Aldım Bir Tane Eve Geldim Bin Tane.....








Güç, bereket, bolluk ve iyi şansın simgesi NAR ...

Rengiyle, lezzetiyle en sevdiğim meyvelerden biri. Aynı zamanda aile ,aşk, bağlılık ve evlilik simgesiymiş..Güçlü bir antioksidanmış da..Yeme yanında yat durumu:)) Bu kadar güzel şeyleri içeren bu meyveden güzel kuzenime yaptığım narlı salatamı sizlere sunmak istedim.



Nasıl  mı yapılıyor?
Salata işte kat karıştır:)) Ben marul, domates,maydonoz, nane, kırmızı biberi ve tabiki bol nar tanelerini kattıp karıştırdım her sofraya lazım leziz salatam ortaya çıktı...Malzemeler size kalmış ama nar salataya çok yakışıyor:)

SEVGİYL KALIN




3 Ocak 2012 Salı

Yüzük Yastığı




Vee sevgili görümcem için küçük bir jest :) Kendime yapmak isteyip de yapamadığım şeylerden biri YÜZÜK YASTIĞI .. İçimde kalmasın istedim ve yaptımmmmmmmmm . Biraz yüzük kesen amcayı şaşırtsa da iyi oldu. Tek sorun enişteye pembe kurdele takmak zorunda kaldık :))
Süslemelerdeki bir ayrıntıyı paylaşmak isterim. Uğur böcekleri çiftler birbirine yaklaştıkça büyüyor nasıl ama

1 Ocak 2012 Pazar

El yapımı kapı süsü :)


 
Evim evim canım evim için yeni yıl için küçük bir ayrıntı kapı süsü :)) Biraz gazete kağıdı yada dergi sayfalarına çelenk şekli verip koli bandıyla daha sıkı düzgün olması için her tarafının bantlıyoruz .Bantlama işlemi bitince elimizde bulunan kumaş yada hediye paketleri ile tekrar çelengimizi sarmalayarak şekil veriyoruz.Süsleme işlemini  gönlünüze göre yapabilirsiniz.Ben anneannemin bahçesinden kopardığım çam ağacı yaprakları ve yemişleri kullandım bir de bir kaç küçük süs..Siz yapma süsler de kullanabilirsiniz.İlk denemem olduğundan çok iddalı olduğunu söyleyemem ama kapımızı her açışımızda kapatışımızda yüzümüze mutlluk konuyor bu süper bi duygu herkese tavsiye edilir. SEVGİYLE KALIN... :)

veeeeeeeeee 2012.... :))

Bir yıl daha geride kaldı. 2011 benim için huzur, mutluluk, aşk, coşkun dolu bir yıl oldu:)) Bütün kalbimle 2012'nin de dolu dolu huzur, mutluluk, sevgi,coşkun yılı olmasını bekliyor, istiyor ve inanıyorum..Yeni yıla bloglu olarak girerek kendim için çok güzel bir şey yapmış olmanın mutluluğuyla herkese RENGAREK bir yıl olmasını diliyorum.
Çözebileceğimiz sorunlarımız için çözme gücüne ve cesaretine, ,çözemeyeceğimiz sorunlarımız için sabıra ve daha önemlisi bu ikisini ayırt etme gücüne sahip bir yıl olması dileğiyle SEVGİYLEKALIN...