8 Nisan 2016 Cuma

bir-kereden-bir-sey-olmaz-ve-almanyadan-carpici-bir-cocuk-istismari-kampanyasi


http://www.nolm.us/bir-kereden-bir-sey-olmaz-ve-almanyadan-carpici-bir-cocuk-istismari-kampanyasi/ 7.04.2016 Cansu Yalçın paylaşmış..Bende bu siteyi keşfetmeyenler içn paylaşmak istedim..Ne güzel bir paylaşım..Ve ne güzel bir farkındalık..İçim titredi resimleri görünce..Allah gani gnai belasını versin bu zihniyetin.. Allah ıslah etsin hepsini..


bazi izler hic kaybolmaz cocuk istismari 1“Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz.” dedi Sema Ramazanoğlu. Hükümetin aile ve sosyal politikalardan sorumlukişisi bir çocuk tecavüzü skandalını işte böyle hazmetti.Bu coğrafyanın kokuşmuş ve iki yüzlü aile yapısını anlatmak için daha iyi bir ifade yok aslında: “Aman yeter ki kurum karalanmasın.” Gelinine sarkanlar, kardeşine tecavüz edenler, “sakın babana söyleme”ci anneler… Tıpkı Ramazanoğlu gibi hazmediyor herkes köyünde, ailesinde, yan dairesinde olan biteni. Bu coğrafyada aile dediğimiz işte tam da bu: Dışarıdan bakınca pirüpak, içerisi ise iflah olmaz bir bataklık. Bir değil binlerce kez, ülkenin her köşesinde, çocukların taciz, tecavüz, her türlü istismara maruz kaldığını bile bile “Ama aile?..”, “Ama kurum?..”, “Ama devlet?..” diyebilmek burada yaşamak.Bu noktada, eş zamanlı olarak Almanya’da hazırlanmış çarpıcı bir farkındalık kampanyası “Bir kereden bir şey olmaz.”ın ne kadar korkunç bir düşünce olduğunu gözler önüne seriyor.
bazi izler hic kaybolmaz cocuk istismari 2Hükümetten bağımsız faaliyet gösteren organizasyon “Innocence in Danger” (Tehlikedeki Masumiyet) her türlü çocuk istismarına karşı savaşıyor. Organizasyonun son kampanyasında ise “üzerinde saldırganın el izleri kalmış çocuk” görselleri kullanılmış. Organizasyon yalnızca ebeveynleri eğitmek değil devlet yetkililerinin de sesinin güçlü çıkmasını sağlamak üzerine yoğunlaşıyor. Kampanyanın başlığını ise belki Ramazanoğlu’na bir cevap niteliğinde okuyabiliriz. “Some Touches Never Leave” (Bazı İzler Hiç Kaybolmaz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder