8 Temmuz 2015 Çarşamba

Muzlu Rulo Pasta..

Ve sonunda denemek istediğim rulo pastam ile sessizliğimi bozuyorum :)) Epeydir rulo pasta denemek istiyordum..Ramazanın verdiği rehavetten olsa gerek blog sadece kim ne demiş ne yapmış diye bakmaktan ibaret oldu...Ama ramazan sonrası inşallah daha çok blogger olcam  :)))





Geçelim tarifimize;

MALZEMELER

Kek için;
4 adet yumurta
2 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
bir çimdik tuz
1/4 sıcak su

Krema için;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
1 paket krem şanti
2 adet muz




HAZIRLANIŞI

Öncelikle yumurtalarımızı sarısını ve beyazını ayrı ayrı kaplara kırıyoruz..Beyazların içine tuzu sarıların içine sıcak suyu ve şekeri ekleyip iyice çırpıyoruz..Beyazlar köpük köpük olacak kabı ters çevirdiğimizde düşmeyecek..Sarılar ise iyice beyazlaşacak..Sonra elediğimiz un,kabartma tozu ve vanilyayı yavaş yavaş sarıları içine ekliyoruz ve bir iki kez spatula ile karıştırıyoruz sonra yavaş yavaş beyazları ekleyip yine spatula ile karışımı birbirine yediriyor ve kek harcımızı hazırlamış bulunuyoruz..Fırın tepsisine yağlı kağıt serip harcımızı kenardan döküp tepsiyi sağa sola eğip karışımın tepsinin her yerine ulaşmasını sağlıyoruz..Sonrada bir iki kez tepsiyi hafiften tezgaha tıklattık mı tam süper oluyor..200 derecelik fırına veriyoruz kabarmaya başlayınca da 150 ye düşürüyoruz dereceyi..Üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz 10 dk filan sürdü benimki ..Sonra biraz soğumaya bırakıyoruz kekimizi...

Gelelim kremaya ;
Tencereye 2 su bardağı süt, yumurta sarısı,şeker,un ve nişastayı alıp mikser yardımıyla iyice karıştırıyoruz..Ve karışımı ocağa alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz..Kaynayınca içine 1 yemek kaşığı tereyağı ve vanilya ekliyoruz..Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz..Bir yandan da kremşantiyi 1 su  bardağı süt ile çırpıp buzdolabına koyuyoruz..Soğuyan krema ve kremşantiyi karıştırıp kremamızın son halini vermiş oluyoruz..

Sonra dostlar kek demiştik ya soğusun biraz  hafiften sıcakken bir rulo yapma denemesi yapıyoruz altındaki yağlı kağıtla birlikte...Sonra açıp soğuk kremayı sürüyoruz ve üzerine muzları ister dilim dilim ister bütünden koyup rulo yapıyoruz..Rulo yaparken de yağlı kağıdı yavaş yavaş çıkarıyoruz tabi..Sonra buzluğa atıyoruz pastacğızımızı..Bir televizyon programından duymuştum :))) Hemen servis edilecekse 5 dk beklettikten sonra üzerine ister kremaşanti hazırlayıp sürün ister çikolata eritip süsleyin ister benim gibi ikisini de yapın..

***Ben ruloyu tepsinin uzun tarafına doğru yaptım sanki biraz kalın oldu siz isterseniz keki ikiye bölüp enine doğru rulo yapabilirsiniz böylece iki kibar pastanız olur..:))

Ve bir itiraf ben buzluğa koymuştum bir yerden duymuştum dedim ya ama kremanın hemen açılmayacağını hesap edemedim zannımca :))))))))) ve iftarda dondurmalı pasta yemiş gibi olduk..Soğuk ama tatlı bir şey olsun derseniz..Böyle de ikram edebilir siniz :))))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder