Öncelikle kefiri mayalayacağımız kabımız cam, kapağı da plastik olmalı. Kesinlikle metal değmemeli mayamıza..Resimde gördüğünüz üzere cam kavanoza süt ve kefir mayasını koyup ağzını kapattım karanlık ve oda sıcaklığında bir yerde (ben mutfak dolaplarından birine koydum) 24 saat mayalıyoruz. 24 saatinin sonunda kefirimizi mutlaka plastik süzgeç kullanarak süzüyoruz ve cam ya da plastik bir şişeye doldurup afiyetle içiyoruz.. Ben sürahimin süzgeçli kısmını ters çevirip sakladım. Süzerken de süzgeçli kısımından süzdüm su doldurur gibi maya sürahide kaldı kefir de şişemde :))
Eğer kefir yapmayacaksanız mayanızı birazcık süt ile buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu arada kefiri biraz buzdolabında beklettikten sonra içince çok daha lezzetli oluyor.
Sevgiler..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder