27 Ocak 2016 Çarşamba

nefisyemektariflerin de yer verilen bir tarifim varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :)))))




İnternet'te tarif aradığım ilk adreslerimden olan http://www.nefisyemektarifleri.com/ da benim de bir köşem var artık ..olalaaaaa :)))) 
İlk tarifim ıspanaklı kereviz ve zerdeçallı pirinç pilavım 



*** http://coskunlufigen.blogspot.com.tr/2016/01/ispanakl-kereviz-ve-zerdecall-pirinc.html

***http://www.nefisyemektarifleri.com/ispanakli-kereviz-ve-zerdecalli-pirinc-pilavi/



21 Ocak 2016 Perşembe

2O16 kar sefası olumsuzleştırme








18 Ocak 2016 Pazartesi

Soda Şişesinde Domates Konservesi


Bunlar benim bebeklerim gecikmiş bir paylaşım olacak ama ilk konservelerim oldular bu bebekler.
Uzun zamandır denemek istiyordum. Sonunda aldım internetten şişe kapatma makinamı ve yeni şişe kapaklarımı.Malzemeler; Domates, Soda şişesi, Şişe kapağı, Şişe kapatma aleti,Tuz

Öncelikle domatesleri minik minik doğradık hatta soda şişelerine doldurma kısmı daha rahat olsun isterseniz robottan da çekilebilir.Biz çok sulu olmaması adına çekmedik ama biraz zahmetli oldu çay kaşığıyla şişeleri doldurmak J Minik minik doğradığımız domatesleri yıkadığım, kuruttuğum şişelerime doldurdum. Üzerine bir çay kaşığı tuz ilave ettim ve makine ile pıt pıt kapattık. Sonra boş ve temiz bulaşık makinesine dizdim en yüksek derecede yıkadım. Makine bitince ters çevirip tezgaha koydum soğumasını bekledim soğuyunca uygun güneş görmeyen bir yerde afiyetle yenilmek üzere muhafaza ettim.
Ve geçenlerde bebeklerden birini açtım yemeğe salça niyetine ekledim verdiği renk tat on numara beş yıldız oldu.
Ve ben hayallerime bir tik daha attım. İnsanın böyle hayallerimi olur demeyin insan bir kere olsun konserve yapmalı mesela hobi niyetine. Aa bu arada annem çok yapar hala da yapar da ben hiç mi dikkat etmemişim hiç mi bakmamışım anne eline içine su kaçmış emeklerim boşa gitti diye oturup ağlayacaktım neredeyse meğer domates sulanmış..Bir bilene sordum içim rahatladı... :)) 

**Domatesleri doğrama doldurma şişeleri kapatmada sevgili sevgilümün yardım ettiği doğrudur..:.:))

*** 10 kilo domatesten yaklaşık 40 adet şişe çıkıyor bilginize..

Ev yapımı oyun hamuru


En doğalından oyun hamuru yaptık ki biz ve pamuk eller değdi ki bu hamurlara..Ben köpek yapıyom çelin bunu çok begencek diyen diller yaptı bunu.. :))

Tabi ki de şekilleri ben yaptım ama oğluşun yaptığını sandığı hayali şekillerini de söylemeden geçmeyelim..İşin özü dostlar çocukluğuma döndüm kaptırdım kendimi hamurlara oğluş bozmadan evvel çektim resimlerini..Eğlenceli bir paylaşım oldu aynı zamanda kuzucukla..

Un su tuz kat karıştır yaptık bir şeyler göz kararı ölçülü değil yani..

Renklere gelince kımızı pancar ile pembe zerdeçal ile sarı kahve ile kahverengi yaptık kara lahanayı kaynatınca mavi oluyor biraz karbonat katıyorsun yeşile dönüyor..Benden söylemesi  :))

İyi eğlenceler..

12 Ocak 2016 Salı

5 yıldızlı 10. Yılımızı Şenlendiren Matruşka..Tiyatro Cafe..

MATRUŞKA BİR TİYATRO FÜNÜ DAHA J





5 yıldızlı 10. Yılımızı şenlendiren tiyatro oyunu matruşka daha öncede gittiğim tavsiye etiğim tiyatro cafe nin oyunlarından biri.. nefis ortamı ile kahvelerimizi yudumlarken bir metre önümüzde tiyatrocular muhteşem performansları ile hayran bıraktılar..Bizde kociş için yaptığım kurabiyem ile kahvelerimi yudumladık ve keyfimize baktık..o zaman neymiş sizde bir an önce gidiyorsunuz tiyatro cafenin keyifli ortamında keyifli keyifli tiyatro seyrediyorsunuz..




11 Ocak 2016 Pazartesi

Erişte namı diğer uyumlu :))

Erişte bu aralar bizim evden çıkmaz oldu..Erişteli mercimekten sonra şimdide pilavını denedim...Hem de bebeğim Karaca seramik tencerem de..Kıyamadığım :))





MALZEMELER

2 kase erişte
1 yemek kaşığı tereyağ
biraz kırılmış ceviz
su
tuz



HAZIRLANIŞI

Tenceremize pardon bebeğimize tere yağını alıp eritiyoruz..Ardından eriştelerimizi ve cevizimizi ekleyip yakmamaya dikkat ederek kavuruyoruz..Sürekli karıştırıyoruz ki yanmasın..Eriştelerin bir kısmı kahverengi  rengi alınca ben suyumu ekledim ve tuzumu tabi..Hepsinin aynı rengi alması mümkün değil aslında mümkün ama her şey için geç olmuş olabilir o durumda.. :)) Suyumuzu üzerini kapayacak kadar koymamız kafi pilav gibi yani..Sonra afiyetle her yemeğin yanına uyumlu arkadaşımızı koyalım vede hüpletelim derim ben :)))))) oh mis

Ispanaklı Kereviz ve Zerdeçallı Pirinç Pilavı..

Evde biraz ondan biraz bundan malzemelerim vardı.. Napsam napsam derken kerevize karar verdim sonra gözüm hazırda haşlanmış ıspanaklarıma takıldı hadi sendende biraz ekleyelim dedim çok mutlu oldu :)) ıspanakcağızlar..Havuç rengine kurban olmazsan olmaz dedim onuda ekledim..Ve sonuç muhteşem görüntü muhteşem oldu..

MALZEMELER
1adet orta boy kereviz
1 küçük kase haşlanmış ıspanak
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı pirinç
zeytinyağ
tuz
zerdeçal
1 çay bardağı mandalina suyu
1adet küp şeker
su

HAZIRLANIŞI

Önce ince kıyılmış soğanlarımı saf zeytin yağda pembeleşene kadar yumuşattım küçük küçük doğradığım havuç ve kerevizleri de ekledim ardından daha önce temizleyip doğradığım ıspanakları sonra da pirinç,bulgur ve baharatları da işin içine kattım..Tüm malzemeleri harmanladım 3-5 dakika karıştıra karıştıra pişirdim sonra 1 çay bardağı mandalina suyu birazda limon suyumu ekledim 1 adet küp şeker ilavesinden sonra üzerini geçmeyecek kadar suyumu ekledim pişmeye bıraktım.





Nefis bir kereviz oldu bence hiç sevmeyen eşim bile afiyetle yedi..

Pilavıma gelince bildiğimiz piriç pilavı bire bir ölçü ile yapıyorum her zaman..Tencereme yağımı aldım biraz kızınca pirinci ekledim 5 dk filan karıştırdım..Tuz , zerdeçal ve suyu ekledim ve kapağını kapattım pişmeye bıraktım kısık ateşte..V sonuç sofraya renk geldi gayette leziz oldu..


Karnabahar turşusu


Karnabahar Turşusu da Kurarmışım J


Evet evet sonunda bu da eklendi listeme bir yere not almıştım denemek istediğim zahmetli şeyleri bu da onlardan biri..Pembiş karnabahar turşum..Bir arkadaşımda yemiştim bu turşuyu pembe olmayanından aa bununda turşusu oluyomuymuş ne güzel dedim zaten her ahlini sevfiğim bir sebze..Dedim mutlaka deneyeceğim internette araştırıken tabikide pembiş olanlarını görünce ve rengini kırmızı pancarın verdiğini okuyunca a ben pancarada bayılıyorum oğlumla birlikte hayatıma giren sebze diye hemn ondan denedim..Tabiki de söylemeden geçemeyeceğim sirkemide tek başıma kendim yaptım..Ne var bunda dediğinizi duyar gibiy,im marifetkli hatunlar..Benim için turşu kurmak sirke yapmak tarhana yapmak ne biliyim konserve yapmak bi başarı hayal hobi özgüven ..Sizin için rutin işler olabilir..

MALZEMELER

1 adet orta boy karnabahar
1 adet haşlanmış kırmızı pancar ve suyu
Turşu tuzu
1 su bardağı elma sirkesi (Made by Figen)
Su
Sarımsak


HAZIRLANIŞI

Gelelim hazırlanışına tabi ki de karnabaharlarımı yıkadım parçalara ayırdım..Cam kavanozuma ayıkladığım sarımsaklarımdan attım göz kararı üzerine karnabaharlarımı aralara sarımsaklar haşlanmış pancarlar derken sıkıştırdım sonra 1 su bardağı sirke ev yapımı J ekledim sonra pancar suyunu ve içme suyunu ilave ettim 1 çorba kaşığı tuz ekledim kapattım ağzını ışık görmeyecek şekilde balkonda muhafaza ettim mayalanmaya bıraktım iki hafta kadar ve çıtır çıtır pembiş turşumu afiyetle sundum her fırsatta :))







10 Ocak 2016 Pazar

Kuru fasulyeye gel hem de sucukluuuuuu....



Evet kuru fasulyeye gel kuru fasulyeye abiler ablalar ...Şu an pepe gibim gülüyorum hanı mutlu olunca hıhı diye bı ses çıkarıyor ya öle..Zira bu aralar içim dışım pepe oldu..Oğluş beşinci hastalık diye bi hastalık geçirdi  😓 yorucu üzücü bir haftaydı hatta yıl bası günü başlayan sıkıntılı bir haftaydı..Ama çok şükür atlattık..Sağlıklıyız..

Gelelim yemeğimize her zaman söylüyorum ben Amerikayı tekrar keşfetmiyorum hepimizin bildiği yemek cağızları yapıyor ruhumu besleyen bloguma katkıda bulunuyorum. Ve işte o inanılmaz tarif burada da yine pepe gibi güldüğüm doğrudur ... :)

MALZEMELER

1 su bardağı kuru fasulye
2 küçük kuru soğan
1 adet domates
İstege bağlı miktarda sucuk
Tuz karabiber kimyon 
Zeytin yağ
Kaynar su (Fasulyelerin yarısından braz fazla olsa yeterli sanırımnceden ıslattığımız için suyu çok çekmiyor..

HAZIRLANIŞI

Bir gün önceden fasulyeleri ıslatıyoruz tabi kide .. 
Düdüklü müze zeytin yağını alıp soğanları biraz çeviriyoruz sonra sucukları mızı ekleyip biraz da onları karıştırıyoruz.. Fasulyeleri süzüp yıkayıp tencereye ekliyoruz ve ince ince kıydığımız domatesleri  baharatları  salçayı da ekleyip sıcak suyu da kattıktan sonra düdüklü öttükten sonra kısık ateşe alıp 15 dk kadar pişiriyoruz ve afiyetle hüpletiyoruz.. 

**Kaynar su fasulyelerin yarısından biraz fazla olsa yeterli sanırım önceden ıslattığımız için suyu çok çekmiyor..