5 Şubat 2012 Pazar

Muhallebili İncirli Kek



MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
2 çay kaşığı tarçın
8 adet kuru incir
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 kg. süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tere yağ
1 su bardağı ılık su  1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI

İncirleri sıcak suda 5 dakika kadar bekletip küçük parçalar halinde doğrayalım.Hamur kabımıza yumurtalarımızı kırıp biraz çırpalım.Toz şeker, un,kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip karıştıralım.Karışıma ceviz içi(isteğe bağlı) ve incirleri ekleyelim.
İncirlerimizi una bulayıp hamurun içine ekleyelim.Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökelim.Önceden ısıttığımız  fırınımızda pişirelim.Gelelim muhallebimize unu, nişastayı, terayağını ,şekeri ve sütü tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Kekimizi neskafeli şekerli su ile ıslatalım ve muhallebimizi kekimizin üzerine dökelim.Ve biraz  buzdolabında beklettikten sonra  nefis bir tat servise hazır.

 Tarifin orjianli için tıkla :))    pastacikiz 

SEVGİYLE  KALIN

4 yorum:

  1. nefis olmuş ellerine sağlık
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim hande..Hoşgeldin bloguma..sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  3. zor bişeye benziyor gibi geldi bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zor değil de biraz uzun sürüyo sonuca ulaşmak..ama sonuç süper..sevgiler..

      Sil