31 Ekim 2015 Cumartesi

Bir Tiyatro Tavsiyesi Daha..NALINLAR..Aşk Kahka Eglence Üçü Bir Arada

"Para' her şeyden önemli oldu, Sevgiden bile.

Sevmek önemsiz artık,sevginin yerini çoktan 'mal varlığı',aldı. 'Kaç evin var?','Araban var mı?', 'Maaşın ne kadar?' diye sorar oldu şimdilerde sevgililer. Evlilikleri bile sınıfladık kendimizce, 'aşk evliliği', 'mantık evliliği' diye. Eskiden sevdalar daha çıkarsız,daha temizdi. Kerem ile Aslı, Ferhat ile Şirin, Leyla ile Mecnun temiz bir aşk ile sevdiler birbirlerini. Belki de bu yüzden aradan yüzyıllar geçmesine rağmen hala onların aşkları konuşuluyor. İşte oyunumuz böylesine temiz bir aşkın hikayesi, Seher ile Osman'ın hikayesi."

30 Ekim hem evlilik yıl dönümümüz hem de doğum günümdü..Sıradan hatta beklentilerin çok olmasından olsa gerek her zamankinden daha sıkıcı bir gün olarak başladı kendileri..Bol unutulanlı bir doğum günü oldu..Akşama doğru renklendi kuzenimin beklemediğim hem sevindiren eşimden olmadığı için sinirlendiren çiçeğiyle..Sonra akşamı bu güzel oyunla devam ettirdik..Çok eğlenceli bir oyundu.. Dönüdü  :) Döndü karakteri ve asıl kızın anasını Aliyi ve de muhatara bayıldım..En çokta anneyle döndü oyunu aldı götürdü..Nasıl güzel yaşatıyorlar farklı dünyalardan farklı kültürlerden hayatları nasıl da doğallar nasılda gerçekmiş gibiler nasılda mutlu oluyorlar hakkettikleri alkışları duyunca ve nasıl mutlu oluyorum gözlerim doluyor sanki oğlumun müsameresine gelmiş gibi onların başarıları karşısında.. Gidin bence eğlenceli güzel bir oyun uzun olmasına rağmen sıkmadan tadında bir oyun sergiliyor güzel insanlar..


2 yorum:

  1. Merhabalar.
    Yazınızda 30 Ekim'in hem evlilik, hem de doğum gününüz olduğundan bahsetmişsiniz. Size, sağlıklı ve mutlu seneler diler, her iki gününüzü de kutlarım. Bu güzel ve eğlenceli oyun tanıtımınız ve öneriniz için de emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Recep bey güzel yorumunuz dilekleriniz için..Bol sanatlı günler hepimize.. :))

    YanıtlaSil