28 Nisan 2015 Salı

Kürk Mantolu Madonna....

Ve meşhur kitap Kürk Mantolu Madonna da bitti..İlk Sabahattin Ali kitabım oldu kendileri..Meşhur olduğu kadar varmış doğrusu..Çok ince bir kitap olması ile birlikte akıcı ve merak uyandırması nedeniyle benim gibi kötü okuyucu bile bitiriverdi kitapcağızı..


Kitaba dair çok yorum yapmayacağım sadece bendeki etkisine değineceğim..

Tabi ki de bir bayan okuyucu olarak tahmin ettim Maria nın bahsettiği iyi haberinin ne olduğunu.Ama devamında babasının kim olduğunu bilmeyen bir çocuk kalacağını hele de aşık bir çiftin çocuğu olup böyle sonlanmasını beklemedim..Ben yazar olsaydım kızım kızım diye koşturur Raifi ben senin babanım dedirtirdim..İşte o münasebetle de ben yazar değilim  :)) ..Hayatta her şey bu kadar basit değil çünkü..Ama bu kadar da acımasız da olmamalı..Nasıl olur da birbirinden habersiz baba kız ve bir an yolları kesişir de ama yinede bilemezler birbirini..Hayretsin yani Maria ne vara sanki bir öyle bir böyle olmayaydın ne var sanki Raifle gideydin çağırmasını beklemeyeydin..Ah Maria..

Bu arada kitabın sonlarında Raifin genç iş arkadaşına (adını hatırlamıyorum :) Raif beynime işlemiş çünkü :) seninle de hiç konuşamadık demişti o da günlüğünü okuyunca onunla uzun uzun konuştuk gibi hissediyordu valla bende öyle hissettim uzun uzun sanki Raif bana anlattı etkileyici hikayesini..Şu miskin içine kapalı hiç bir işe yaramaz görünen Raif neler yaşamış neler meğer...Okuyun sizde etkisinde kalıp böyle saçmalayın...

21 Nisan 2015 Salı

Ramiz ile Jülide..


Uzun süredir eskiden sık yaptığım bir aktivite olan tiyatroya gittik koçişle..Yüce anneanneye satılır ve baş başa gezmeler gezmeler..Oyun tam anlamıyla facia şekilde başladı ne yalan söyleyeyim..ilk sahne (perde değil korkmayın :))) çoook sıkıcıydı..Dedim ki kesin biz aradan sonra gideriz eve..Ama Ramizin sahnesiyle oyun aldı yürüdü sonra Jülidenin hakkını da yemeyelim oda gayet iyi gitti..Komik eğlenceli bir oyundu..Sonunda Jülidenin Ramiz'e çaktığı lafı da koçiş anlamadı tabi laf çakıcı ağzının payını vericiler olarak bir kadın olarak anladım tabi ne demek istediğini...Çünkü Ramizin söylediği laf benim zoruma gitti sonuçta bir erkek olarak koçişden öyle bir performans beklemiyorum..Bir boşluk vardı o lafın cevabı verilmeliydi ve verdi bence de Jülide..Hadi değişiklik yapın ve biraz sosyalleşin demek isterdim ama tiyatroların tatil zamanı geldi artık Eylüle gidersiniz..Sevgiler..

Ayrıntılar için tık tık..

14 Nisan 2015 Salı

Elif Şafak Ustam ve Ben..

Sonunda bitirdim...Kısa ve öz bir yorum yazacağım..Ustadan ziyade hayali karakter Cihanı anlatan bir kitap..İçine birazda aşk serpiştirilmiş..Ve her zaman her yerde hayatımızda olan hırs, acı, öç alma, oyun düzen kurma ve saflık körü körüne sevme anlatılmış...


Tarihi olaylar yazarın hayalleriyle birleşmiş sıkıcı olmayan akıcı bir kitap oluvermiş..Okurken gözümde canlandırabildiysem ve okumamı engelleyecek engellere rağmen 3 ay gibi bir zaman alsa da bitirmem  ..Olmuş demektir..

3 Nisan 2015 Cuma

Hayatımın Kozmetikleri :)))

Blogum yemek ağırlıklı bir blogdu ama hayattan da bahsedeceğimi söylemiştim..Zaten bebek gezmeler falanlar filanlar derken hayata dair şeyler epey var blogumda..Öyleyse kozmetiğe dair bir şeyler yazayım bugün..

Uzun süredir çok memnun seve seve okşaya okşaya kullandığım ürünlerimden bahsedeceğim..Ben öyle kokoş biri değilim ne yazık ki ..Evet ne yazık ki diyorum çünkü itinayla kokoş süslü olanlara bayılıyorum..Ben bir bakmışsınız paspal ötesi bir bakmışsın kokoşlarla yarış halinde..Seviyorum giyinmeyi alışverişi her bayan gibi..

Ankara Tunalı Hilmi de çalışırken  Kültür eczanesinden içinin güzelliği gözlerine yüzüne vurmuş denilebilecek Meltem hanımla tanıştım..Dedim ki ben kırışıklıklara yönelik kremler kullanmak istiyorum..Ama öyle hafif olsun organik olmasa da dermo kozmetik olsun..Nemlendirsin güzel koksun ama yüzünde bir şey olduğu hissi de olmasın..

CİLT BAKIMI KREMLERİM

Oda kendisinin de kullandığı Nuxe ürünlerini tavsiye etti..Ve Nuxe maceram başladı...


  • Gece ve gündüz kullanabileceğim ilk kırışıklara yönelik kremini verdi..Birde göz altı için ayrı bir krem..

                 


Ürün yorumu; kırışıklarıma iyi gelmiş midir en azından geciktirmiş miyim bilmiyorum ama..Eninde sonunda nemlendirici kullanıyoruz hepimiz..Mis kokulu hafif hem de organik özelliği olan bir krem olsa hiç fena olmaz dimi..Ben sevdim seni Nuxe...


  • Vücut kremi olarak duştan sonra Expial Hydro kullanıyorum..Genellikle sorunlu ciltlere veriliyor dermotologlar tarafından ..Benimde zamanında cildimde çıkan egzama için kullanmıştım..Ordan kalma bir alışkanlık..


MAKYAJ MALZEMELERİM

Sonra makyaj malzemelerine geçtik ben öyle abartı makyaj yapmıyorum sevmiyorum..Pudra fondöten gibi şeyleri tercih etmiyorum..Ama dedim fondöten olmayan böyle yüzümü kalıp gibi ya da pütür pütür göstermeyen renk veren bir ürün yok mu dedim bide organik olsa hani dadından yenmez dimi..

Ve hayatımın ürünü Phısıan Formula Mineral makyaj markası...
  • Organic wear %100 Natural origin Tinted Moisturize Gözenekleri tıkamıyor, yok hissi veriyor ve daha güzel daha fresh gösteriyor..BB krem hemde ORGANİK ...Hem de lavanta kokuyor :))) Kapatıcılığı benim için yeterli yüzümdeki yorgunluğu alıyor hemde nemlendiriyor hemde güneş korumalı :))



  • Sonra vazgeçemediğim allıkları güzel oldukları kadar da görsel olarak da da insanı mutlu ediyorlar çünkü çok sevimliler çok kokoşlar :) 



    Ben bunların hepsinden kullandım hem de dibine kadar :))) Bronz olanı kışın çok seviyorum ilk maceramda öyle başladı zaten..Sonra yaz geldi pembelendim..Sonra şeftali olsun dedim yaz kış her zaman gideri var sonuçta :))
  • Sonra mavi siyah rimeli fiks olmazsa olmazım..Mor sevenlere morlusu da var



  • Göz kalemleri çok güzel renk tonları sürüşü akmaması amma ve lakin asansörlü olmasını sevmedim çabuk kırılıyor ya da ben kırıyorum ve bitiveriyor hemencik :)..Birde üçlü satılması beni çok gıcık ediyor mesela kahverengi kullanmıyorum ben yada mor ama yeşil alırsan  moru mavi alırsan kahverengiyi de almak zorundasın üçlü satılıyor çünkü..Her paketin içinde siyah mutlaka var..Yakında arkadaşla firmaya İngilizce bir mail hazırlayacağız mümkünse tek tek satın şu cici kalemleri diye... :)) Belki işe yarar..


  • Farlarını henüz denemedim çoklu farları pek denemeyi düşünmüyorum..Çünkü ben aldım mı kullanmalıyım ve tarihi geçmişse pek de kullanmak istemem..Çoklu farlarında kısa sürede biteceğini hiç sanmıyorum..

  • Parlatıcı rujlarını da denedim dudaklara hem ışıltı veriyor hem de dolgun gösteriyor hemde hoş bir kokusu var..Hem de aynalı..Yine çok kokoş...


Şimdi bir de argan oil serisi çıkmış henüz görmedim bir araştırıp denemek istiyorum..Belki şampuanı gibi başarılı olur..

SAÇ BAKIMIM

Şampuanım demişken Uzun süredir saçlarımı boyamıyorum ve kısa kullanıyorum saç kremi kullanmıyorum ve de Live Clean Argan oil şampuanını kullanıyorum..Güzel bir tanıdığımın güzel saçları vesile oldu buna..Eczanede şampuan tanıtımı için saçları için test yaptırırken demişler ki sen ne kullanıyorsan ona devam et bence ..Bu da çok etkiledi beni..Ve çok sık duyduğum soru kendi saçın mı"?" :)))))))))))))))))))))))))))))))))) Evet aynen öyle.....Tek sıkıntı miktarı az miktarına göre pahalı olması ama değer mi değer...%100 argan oil içeriyor hem de..







Hayatımdaki televizyon programları..

Merhabalar..
Size Figenin hayatında televizyonun yerini anlatmak istedim....Biz eşimle çok fazla diziye takılmıyoruz malum günümüz dizileri ya vurdulu kırdılı ya bol entrikalı kimin eli kimin cebinde durumları :)) daha çok yarışma programlarını seyrediyoruz ..Hoş onlarda günümüzde artık kurgu karakterler yaşananlar pekte gerçek samimi değil ama en azında dizilere oranla eğlenceli.. Dizi de hiç yok değil hayatımızda tabi..

Eşimin Çarşambaları Diriliş Ertuğrul u var mesela..


Benim de Maral en güzel hikayem yeni ve yakında tek dizim olma yolunda..Sıkıcılaşan saçmalamaya başlayan Medcezir den sonra kendime yeni dizi buldum..Yine aşk yine aşk...Henüz kimin eli kimin cebinde moduna geçmeden keyifli keyifli izliyorum..Maral Hazal Kaya çok sevimli çıtı pıtı güzel gülüşlü kız seviyorum seni izlemeyi Aras Bulut kendini beğenmiş hallerin çikolata yapmaların bi harikasın dizide ...Hele son bölümde neydin beee ...Şşşşt eşim duymasın yakışıklı adamsın Allah için...Güzel ikili olmuşsunuz doğrusu..Hala çikolata tadında gidiyor dizi..Umarım çok bozmadan tadında bırakırsınız öyle entrika üstüne entrika olmadan tadı damağımızda kalır..


Nihat Doğansız Survior sıkı takipçileriyiz eşimle..En çok yemek kazanınca zevkli zevkli yemelerini seviyorum..Hatta eşime zaping yaparken dur kapatma en sevdiğim yer nasıl yiyorlar bakıcam modundayım :)) Bu sefer ne gönüllüler ne ünlülerden yanayım bireysel tutuyorum her birini bireysel de sevmiyorum bazılarını..Mesela Bozok, Nouma, Merve Aydın,Sahra,Tamer bunlar olmasa da olur diye düşündüğüm yarışmacılar..Bunlarda Turabi den özlü sözler :)))

Senin yaptığın gider, benim hoşuma gider..."
"Ahmet Dursun şöyle bir kenarda dursun..."
"Sana çok 100 verdim. 96'sını geri alıyorum. Şimdi etrafında 4 dön bakalım."

Şimdi birde tiyatro oyunları sahnelenen Komedi Türkiye var Burcu Esmersoy sunumuyla.. Bayılıyorum bu kadına da..Jüri de sağlam hani...


aaa bu aralarda önceden müdavimi olduğumuz sonra sıkılıp bıraktığımız ben bilmem eşim bilir e takılıyoruz ünlülerini izliyoruz..Sevimli sunucusu İlker Ayrık çok başarılı..



Mekanın cennet olsun Kayahan...Sen bizim aşk dolu yolumuzdun..

Mekanın cennet olsun Kayahan...Sen bizim aşk dolu yolumuzdun..

Seninle her şeye varım ben
Sen benim uğurlu yolumsun
Yıldızlara yürürüm senle
Sen iste canım senin olsun

Sen her şeysin
Canımı canına katabilirsin
Cayarsam senden
Beni şu ateşe atabilirsin

Sen sen benim için
Teksin bu dünyada
Meleksin bebeksin her şeyimsin benim
Yaşayamam sensiz yaşamam asla
Doyulmaz balımsın kelebeksin

Sen sen benim için
Sıcak bir güneşsin
Bugünlerin yarınlarım her şeyimsin benim
Göstermesin tanrım yaşatmasın bana
Nefes bile alamam yokluğunda

Sen sen benim için