2 Nisan 2012 Pazartesi

Kıymalı Krep Börek...



MALZEMELER

3 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı un
250 gr kıyma
bir tutam maydanoz
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
rendelenmiş kaşar peyniri
pul biber
tuz
karabiber
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI


Immmm anlatmadan canım çekti yine olsa da yesek...Yumurta, süt ve unu karıştırıp güzel bir karışım elde edelim.. Krep tavamızı yağlayıp birazcık ısıtıalım..  (Benim özel bir tavam yok bildiğiniz teflon tavada yaptım ama bu almayacağım anlamına gelmiyor:)) )  bir kepçe yardımıyla karışımdan tavamıza döküp yuvarlak şekil verecek şekilde yayalım..Her iki tarafı da pişince bu halde bile leziz olan kreplerimizi bir tabağa alalım..Tüm karışımı bu şekilde hazırladıktan  sonra..Kreplerimiz soğurken bir tencereye biraz sıvı yağ alıp kıymamızı tavaya alıp suyu çekene kadar pişirip ince ince doğranmış soğan,kırmızı biber,domateslerimizi ve en son maydanozlarımızı ve bahratlarımızı katıp biraz daha pişirelim..Bu nefis karışımı kreplerimizin üzerine paylaştırıp bohça şeklinde hazırlayalım..Ve rendelenmiş  kaşarları üzerlerine serpiştirip 170 derece fırına verip kaşarlar eriyene kadar pişirelim..Ve ortaya nefissssssss bir şey çıkıyor...Ben görümcemin nişanlısını davet ettiğimde hazırladım valla o kadar sevdiki kayınvalidemlerin hakkını da yedi :))



1 yorum:

  1. TEŞEKKÜR EDERİM...VALLA HEM GÜZEL HEM KOLAY OLDU..HER ÖĞÜNE YAKIŞIR BİR TARİF..SEVGİLER ŞEKER..

    YanıtlaSil