15 Şubat 2012 Çarşamba

Çikolata soslu çilekli kek..Çilek tadında sevgililer günü...










Veeee sevgili kocacığıma sevgililer günü pastası...Bu aralar terfi sınavı olsa da dayanamayıp yaptım :))
Malzemeleri incirli kekimden esinlendim biraz farklılaştırdım.Kek ve sos malzemelerini  kalıbınıza göre ayarlayabilirsiniz.Benim malzemelerim 11 minik kalıba yetecek kadar çıktı...

MALZEMELER

1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
robotta çekilmiş çilek
1paket bitter çikolata
1-2 damla limon

HAZIRLANIŞI

Öncelikle yumurta ve şekeri biraz çırpalım. Un,kabarma tozu ve vanilya ekleyip tekrar çırpalım. Son olarak robottan çekilmiş çilekleri de ekleyip kek kalıplarına  karışımı paylaştıralım. Daha önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Keklerimiz pişerken benmari usulü çikolata sosumuzu hazırlamak için bir tencerede su kaynatılır ve su kaynayınca üzerine ısıya dayanıklı başka bir kab konulur. Çikolata, bir çay bardağı su ve bir kaç damla limon eklenip ve kendi haline bırakılır :)).Çikolatalar buharda eriyerek nefis bir sos oluşturulur.Tabi bu arada kekimiz pişti...:)) Keklerimiz kalıptan çıkarttıp üzeri sosla kaplanır ve çilek dilimleriyle servis edilir. 

VE HERKES ÇOOOK BEGENDİ  :))

14 Şubat 2012 Salı

Evde Yoga ve Kahve Keyfi....Ve sevgilliler günü....



Dokuz ay önce (evliliğimin 4.ayında) Genel Müdürlüğümüzün İstanbul’a taşınması nedeniyle birim değişikli yaptım. Birçok konuda iyi geldi bu değişiklik bana.İşim evime yakınlaştı, iş ortamım daha güzel,yaptığım iş değişti (insan uzun süre aynı şeyleri yapmaktan sıkılıyor) ve her şeyden önemlisi yoga ile tanışma fırsatım oldu…..mutluyum yani….Bankamız emeklilerinden,dünya tatlısı bir bayan,ufak tefek şirince biri,güleryüzlü,olumlu, iyi niyetli,verici bildiklerini paylaşmaktan hiç rahatsız olmuyor ve her şeyden önemlisi hiç sıkılmadan haftada iki  gününü bize ayırıyor.Çoooook teşekkürler Belgin  hanım…… Yogadan iyi bir şey yapmanın mutluluğuyla çıkıyorum ..Hareket ediyor,rahatlıyor,dinleniyorum...Bazen bir kaç saniye içim geçiyor..Ama sanırsın 1 saat uyudum..Süper değil mi…Ve sevgili yoga hocamın önerdiği bir kitap…Sevgililer gününde bundan iyi hediye olmaz  diye düşünüyorum…Teşekkürler koca…Bir Türk kahvesi ile teşekkür etmeliyim diye düşündüm…Evde yoga ve kahve keyfi……JJJ

SENİ SEVİYORUM KOCACIM…

6 Şubat 2012 Pazartesi

Fırında Beşamel Soslu Brokoli ve Havuç..




Beşamel soslu yemekleri çok seviyorum...Brokoli ve havucu da..

MALZEMELER

1 kilo kadar brokoli
4-5 adet havuç
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
rendelenmiş kaşar
tuz
karabiber
kırmızı pul biber
ter yağ

HAZIRLANIŞI

Brokoli ve havuçlarımızı haşlayalım ve büyük bir fırın kabında (ben borcam kullandım) hazır halde bekletelim. Brokoliler ve havuçlar rengarenk bizi beklerken sosumuzu hazırlayalım :))Tenceremize tereyağını alalım ve unumuzu ilave edip  kavuralım..Sütü ve baharatları da ekleyip pişirelim.Sosumuz pişirdikten sonra brokoli ve havuçların üzerine dökelim.Son olarak da üzerine  rendelenmiş kaşar peyniri serperek 200° fırında kaşarlar  kızarana kadar pişirin.

5 Şubat 2012 Pazar

Muhallebili İncirli Kek



MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
2 çay kaşığı tarçın
8 adet kuru incir
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 kg. süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tere yağ
1 su bardağı ılık su  1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI

İncirleri sıcak suda 5 dakika kadar bekletip küçük parçalar halinde doğrayalım.Hamur kabımıza yumurtalarımızı kırıp biraz çırpalım.Toz şeker, un,kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip karıştıralım.Karışıma ceviz içi(isteğe bağlı) ve incirleri ekleyelim.
İncirlerimizi una bulayıp hamurun içine ekleyelim.Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökelim.Önceden ısıttığımız  fırınımızda pişirelim.Gelelim muhallebimize unu, nişastayı, terayağını ,şekeri ve sütü tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Kekimizi neskafeli şekerli su ile ıslatalım ve muhallebimizi kekimizin üzerine dökelim.Ve biraz  buzdolabında beklettikten sonra  nefis bir tat servise hazır.

 Tarifin orjianli için tıkla :))    pastacikiz 

SEVGİYLE  KALIN

4 Şubat 2012 Cumartesi

PERDE PİLAV..

Ne zamandır perde pilav perde pilav diye sayıklıyordum .Yapmalıyım diyordum. Ve pilavtarifi adresinde gayet anlaşılır bir tarif buldum ve yaptım..



MALZEMELER


Pilva için; 1 adet tavuk gögüsü
1 paket kuş üzümü
 bir avuç kadar badem (ben kayısı çekirdeği kullandım)
1 paket dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu (kaynar su )
yenibahar
tarçın
karabiber
sıvı yağ
Hamur için; 1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı su
tuz
 

HAZIRLANIŞI

Öncelikle pirinçleri,kuş üzümünü,bademi ayrı kaselerde sıcak suda bekletelim. Ayrıca bademlerin bir kısmını pilavın süslemesi için ayırmayı unutmayalım..Tavuk gögsünü haşlayıp didikleyerek pilav için bekletelim.Sıvı yağ yada tereyağımızı pilav tenceremize alalım.Yağımızı biraz kızınca dolmalık fıstık ve kabukları soyulmuş bademleri ekleyip pembeleşinceye kadar karıştıralım.Daha önce ıslatılmış pirinçlerimizin suyunu süzüp tenceremize ekleyip 5 dk kadar kavuralım. Kavurma işlemi bittikten sonra daha önce ıslatılmış kuş üzümleri , baharatları , didiklenmiş haşlanmış tavuk gögüslerini ve  suyu ekleyip pilavımızın suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmesini bekleyelim. Pilavımız pişerken hamurumuzu hazırlayalım.hamur kabımıza 1 adet yumurta 2 su bardağı un ve 1 yemek kaşığı tereyağını karıştırarak yoğuralım.hamurumuz hazırlandığında 5-10 dk dinlenmeye bırakalım.Pilavımız piştikten sonra biraz demlenmesi için bekletelim.Her şey tamam olduğunda fırın kabı yada kek kalıbını margarin ile yağlayıp bademleri serpiştirelim.Süsleme işlemi bitince hamurumuzu kalıbımıza yerleşecek şekilde açıp kalıba yerleştirelim.sonra içerisine pilavı döküp kenarlarda kalan hamur parçalarını üstüne kapatalım ve 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Ben yaptım oldu ..Denemeye değer....

SEVGİYLE KALIN..

Sevimli Kurabiyeler...'' ELA ''



Eşim çok sevdiği bir iş arkadaşı ve ailesi ile tanıştırdı beni..İyi ki de tanıştırdı..Ela kızı tanıdım ve anne olma isteğimi depreştirdi. O kadar tatlı ki..O cümleler ,hareketler,eda özenmişte yaratmış Allahım ..Binlerce kez maşallah ELA...
Ve ona ithafen yapılmış kurabiyelerim..

MALZEMELER

3 Su bardağı un
 175 Gr. Margarin
 1 Su bardağı pudra şekeri
 1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
 2 Yumurta
bonibon
ve Dr. Oetker  pasta süsleme tüpleri

HAZIRLANIŞI

Oda sıcaklığında yumuşattığımız margarin ve süsleme malzemeleri dışındaki malzemeler karıştırılıp hamur haline getirilir ve bir bardak yardımıyla şekil verilir.Bonibonlarla şekil verip orta dereceli fırında ( 160 derece ) hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.Kurabiyelerimiz pişince pasta süsleme tüpleri ile şekil verilir.

SEVGİYLE KALIN...

3 Şubat 2012 Cuma

Mevlit Kandili...

İyi geceler herkese...Mübarek Mevlit Kandilinizi kutlamadan uyumayayım istedim..Allah şu mübarek günün hayrına tüm insanlık alemine çözebileceği sorunlar için çözme gücü, çözemeyeceği sorunlar için sabır ve en önemlisi bu ikisinin ayrımını yapabilmek için sağ duyu versin..


sevgiyle kalın....