21 Şubat 2016 Pazar

Yeni Yıl Rulo Pasta..












17 Şubat 2016 Çarşamba

Yeni yıl pastası

Geçikmiş Yeni Yıl pastası Fikri..


16 Şubat 2016 Salı

Eski kazak değerlendirmece :))




Sebze Mücher..

Evet ne yapsam ne yapsam derken pratik, karbonhidrat kıvamında sebze ağırlıklı nefis bir mücver çıktı ortaya..Vala sankim börek yemiş gibi oldum..Oğluş da bir güzel hüpletti..Sebze sevmeyen ya da zor yiyen çocuklara birebir..Yüce her şeyi yiyor ama bu aralar sendrom dayız teyzeler...

MALZEMELER

1 sap pırasa
2 havuç
1 kabak
1 soğan
2 yumurta
3 yemek kaşığı tam buğday unu
baharat
zeytin yağı

HAZIRLANIŞI

Pırasaları ince ince kıyıyor havuç,soğan ve kabakları da rendeliyoruz..Tüm sebzeleri harmanlayıp tavada zeytin yağında soteleye bilirsiniz biraz yumuşamaları adına..Ben kaynayan suya atıp 5 dk kadar haşladım...Sonra yumurta ,1 tatlı kaşığı zeytin yağ, un ve baharatları ekledim ..Seramik tavada çok az zeytin yağında kaşıkla gelişi güzel kızarttım..Çok nefis oldu sebze protein ağırlıklı..Kesinlikle deneyin..
Sevbgiler...

Kışlık Kurutmalıklarım...



Kış bitmeden paylaşayım bebeklerimi :) ..İlk deneme olarak kışlık hazırlıklardan kurutma olayına girdim en sevdiğim patlıcan sonra biber ve elma kuruttum hatta birazda erik..O da nesi mandalina kabuğumu evet evet onu da kuruttum :)) çayı muhteşem oluyor..Sebzecağızları yıkadım kuruttum sonra patlıcanların içini oyduk kocişele birlikte iş birliği halinde ben alacalı soydum o parçalara ayırıp oyma işini halletti sonra bende ipe dizdim astım balkona..Yine biberleri de birlikte baş kısımlarını kesip içini çıkarttık dizdik ipe..Biberler ve patlıcan kıtır kıtır sert oluncaya kadar kuruttuk sonrada bez torbada yerini aldılar.. 
Elma ve erikleri temizledim, dilimledim kafama göre serdim tepsiye oh mis...

Bu arada elma kurusu muhteşem oluyor çay olarak sonra yemesi de çekirdek gibi bağımlılık yapıyor :)) 






5 Şubat 2016 Cuma

DİRİLMEYESİCE..

İki yıl aradan sonra sinema keyfi nasıl sabote edilir ya da oğluşun ahı nasıl tutar :)) konulu bir yazı olacak bu :)))

Evet oğluş babaannesigille termale gider bizdeplanlar planlar..Demek çooook isterdim..

Ben gitmeden önceki akşam öğrendim ani kararı..Biz gidiyoruz Yücekide götürüyoruz dediler..Yüceye döndüm gitme ben gelemiyorum zölerim dedim ..Oda banne gitcem sen de gel dedi..Bende işe gitcem gelemem deidm..O da sen git işe ben havuza gitcem dedi.PİS..
.
Sonra bir şaşkınlık oldu önce sonra bir duygusallaştım ama özlerim..sonra bir ışık yandı kafamda ve ne yapsak acaba nasıl değerlendirsek diye afalladım..İlk aklıma gelen sinema oldu tabi ki ..Zira iki yıl önce gitmiştim doğumdan iki gün önce yani..

Dirilişe gittik..

İtici geldi filim bana..Ayı sahnesi de ayrı saçma ..Yani filim işte ayı o kadar hırpalıyor hatta kafasını eziyor da ölmüyor bizimki..He he görürsem söylerim..Sonra daha filmin ikinci yarısına gelmeden tam da ayı sahnesinden sonra salonda bir gürültü bir patırtı ..Ne ola ki..Birisi bayılmış ya da kalp krizi bilemedik..Adam şanslıydı ki seyircilerde ilk yardım bilen hatta muhtemelen sağlıkçı birileri vardı..Bir el attılar sonra bir zahmet 112 geldi..En az yarım saat adamı ayıltmaya çalıştılar..Sonra hastahaneye götürdüler..Umarım iyileşmiştir..Dermanı vardır derdinin..Sonra filme devam ettik..Valla ettik..Ama ben nasıl yani filim mi izleyecez dedim..Zaten film gergin..Bide bu olay ..Sonra ara verildi..Abartısız yarım saat zaten reklam izlemiştik..Sonra adamcağızı ayıltma operasyonu da bir o kadar sürdü..Bir de ara ..Oldu hadi gidelim dedik bir çok kişinin yaptığı gibi..Ve izlemedik..Valla hiç de merak etmiyorum..Zaten film başlar başlamaz niye geldik demiştim..Arkadaşlarımdan duyduğum bizimkinin başına gelmedik kalmıyormuş ama yine de kurtuluyormuş bak sen kerataya..Bizim dizi filmler gibi olmuş..Türk usulü yani..Abi bizden ondan çok zaten..Kimin eli kimin cebindeler mi dersin..Bİn türlü felaketten  ama kurtulan 9 canlı karakterler mi dersin...Bir sürü..

Bu arada bizim oğlan durmamış ikinci geceyi beklemeden dönüyolar..Planlar çöpe..Ama bu gece uyuduğum deliksiz uyku varya düşünüyorum da..Planda neymiş :)))))))))))))))))))))))

4 Şubat 2016 Perşembe

Yeşilçam..Yine Tİyatro :))

Tiyatro izlerken sanki oyunun içinde gibi hata sanki tiyatro değil de gerçek gibi hissetmek.. her seferinde aynı his ve hakkettikleri alkışı onlara iletirken onlar adına sevinmek.. ayağa kalkmak.. elleri yukarı kaldırıp daha hızlı vurmak elleri.. yine motive oldum hayata be bir sürü pirzola yedim kahkahalarla kesinlikle tavsiye edilir hadi iyi seyirler... 


2 Şubat 2016 Salı

Kuru biber dolması





Mor havuç kereviz pırasa üçlüsü neden olmasın..



Kereviz her hafta mutfağım da bu ara ..Hele ki eşim sayende kereviz yiyorum dedi ya kimse beni tutmasın :) ben biraz karıştırmayı seviyorum sanırım :)) yine her şeyden biraz olunca evde bende karıştırayım o zaman dedim :)) daha  önce yaptığım ıspanaklı kerevizime birde pırasa ekledim..Ve havuç olarak da eşimin meraktan aldığı mor havucu tercih ettim bu sefer.. Rengine bayıldım zaten ama tadına gayet başarılı oldu..pırasa ve kerevize mandalina ya da portakal suyu müthiş oluyor benden söylemesi..
MALZEMELER
1 adet orta boy kereviz
1 küçük kase haşlanmış ıspanak
2 sap pırasa
1 adet kuru soğan
2 adet mor havuç
1 adet küçük boy kırmızı biber
1 yemek kaşığı pirinç
zeytinyağ
tuz
zerdeçal
1 çay bardağı mandalina suyu ve normal su
1 adet küp şeker 

HAZIRLANIŞI

Standart olarak önce tencereye zeytin yağımızı alıp biraz ısındıktan sonra ince ince doğradığımız kuru soğanlarımızı ekliyoruz ve biraz yumuşatıyoruz.. Ardından ben biberleri ve havuçları işin içine kattım sonra sırasıyla kereviz pırasa ıspanağı ekledim..Biraz tüm karışımı harmanlayıp 3-5 dk pişirdim sonra baharatları, pirinci, şekeri ve mandalina suyunu ve üzerini geçmeyecek kadar içme syuu ekleyip pişmeye bıraktım.

Sonuç ımm hem nefis hem sağlıklı :))