20 Aralık 2012 Perşembe

İstiridye mantarı ve kırmızı biber yemeğim...




Mantar sevdam İtalya turumla başladı.. Porçini mantar ile tanıştım.. Tur arkadaşlarından biri istiridye mantarının porçinin ikamesi olduğunu söyledi ve markette görür görmez aldım ve pizza denedim. Bu seferde kızartmasını deneyelim dedim... Yanınada bu aralar renginden dolayı takıldığım mor soğan ve çok sevdiğim kırmızı biberden garnitür gibim bi şeyler hazırladım... Ben yaptım oldu hadi sizinle de yapalım.... :))

MALZEMELER

2 adet kırmızı biber
2 adet mor soğan
fındık yağı
baharat (ben tuz, pul biber ve zencefil kullandım  aa  birde kuzenimin İtalyadan getirdiği acı sosdan da kullandım)
su
ve
isitridye mantarı..benim aldığım 250 gr cıktı :( az geldi 2 kişiye bunlarda ıspanak gibi küçücük kalıyo...


HAZIRLANIŞI

Öncelikle garnitürden başladım yapmaya.. Niye ? Çünkü açtım biran önce pişsmeli ve yemeliyim dedim...
Kırmızı biberlerimi halka halka , soğanlarımı da julyen doğradım. Tencereye illa da fındık yağımı alıp biraz kızdırdım sonra soğan ve biberleri, baharatları ve göz kararı su ekledim ve karamalize olana kadar kendi haline bıraktıp ... Açıkcası süre filan tutmadım göz kararı sebzeler sulanıp renkleri dönünce kapattıp ocağımı... İstiridyeme gelince, tavada yağı biraz kızdırdıktan sonra dizdim mantarlarımı, üzerlerine biraz tuz ve karabiber serptim, her iki tarafını da kızarttıp ve mutlu son...

Bu arada servis yaparken olmazsa olmazım yeşilliklerimi de unutmadım hem renk katıyolar hem sağlık :))

Afiyetle....


Zeytinyağlı pırasa...




MALZEMELER

2 adet havuç
1 adet kırmızı sogan
2 sap pırasa
zeytinyağ
toz şeker
su

HAZIRLANIŞI

Havuç ve pırsayı halka halka, soğanları küp küp doğrayarak başladım leziz yolculuğa.. Sonra düdüklü tencereme zeytinyağını alıp biraz kızdırdıktan sonra malzemelerimi ve malzemlerin yarısına kadar su ekleyip biraz karıştırıp düdüklümü kapattım ve düdük öttükten sonra 7-8 dk daha pişirip enfes ve bi o kadar sağlıklı yemeğimi hazırladım..
Malzemelerden anlaşıldığı üzere minyatür bir  yemek oldu tıpkı aailem gibim...Siz tabikide malzemeleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz...



Sevgi bizden... :))

Hindistan cevizli un kurabiyesi...

Un kurabiyesi çikolata kadar mutlu eder beni.. İnsanın ağzında dağılması yok mu işte o an mutluluk denen şeyin salgılandığı an olmalı... Kriz geldiği bir anda ne yapsam ne yapsam diye dolanırken ilk aklıma gelen un kurabiyesi oldu pratik ve çok lezzetli.. Ama farklı olmalı dedim çekmeceyi açtım hindistan cevizi bu da olsa içinde dedim olma mı dedim ve nuralp denemiş olmuş bende deneyeyim istedim... Uzun zamandır bilgisayarıma kardeşim el koyduğundan yayımlayamıyorum tariflerimi. Sadece fotoğraflamakla yetiniyordum.. Yoğun ve stresli günlerim bittiğine göre artık dönmeliyim mutfağıma, bloguma ve  bundan sonra daha sık girmeliyim..Ve girmeliyim ki kocacım bana mutfak şefi ve profesyonel fotoraf makinası alsın... :))
MALZEMELER

 Hamuru için;
  • 125 gr margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Üzeri için;
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi
  
HAZIRLANIŞI
Derin bir kaba margarini, sıvı yağı yarım hindistan cevizini, unu ve vanilyayı alıp karıştırıp güzel bir hamur elde edelim ve minik toplar yapalım. Minik kurabiyelerimizi yağlanmış fırın tepsimize alıp çok kızartmadan 175 C fırında pişirelim. Fırından sıcak sıcak çıkartıp pudra şekeri ve hindistan cevizi karışımına bulayalım ve kriz anlarını büyük bir mutlulukla sonlandıralım :) 
SEVGİLER...