8 Nisan 2012 Pazar

egeme kapı susu




Mutlu olmak için bir sürü neden var..Ege ege ege ege ege ege.. Kendi çapımda bir şeyler yaptım teyzesinin birtanesine.. Biraz gazete kağıdını sardım sarmaladım çelenk halini verdim.. Sonra koli bandıyla çelengi sardım sarmaladım ki daha düzgün bir şekil alsın diye.. 1 yumak sakallı ipi çelenge doladım doladım doladım :))  son olarak elinizde ne varsa süslemece..Ben uğur böceği,nazar boncuğu ve küçük bebek biblosu kullandım. Biraz az oldu süslemece ama bir şeyler çıktı ortaya...

2 Nisan 2012 Pazartesi

Kıymalı Krep Börek...



MALZEMELER

3 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı un
250 gr kıyma
bir tutam maydanoz
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
rendelenmiş kaşar peyniri
pul biber
tuz
karabiber
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI


Immmm anlatmadan canım çekti yine olsa da yesek...Yumurta, süt ve unu karıştırıp güzel bir karışım elde edelim.. Krep tavamızı yağlayıp birazcık ısıtıalım..  (Benim özel bir tavam yok bildiğiniz teflon tavada yaptım ama bu almayacağım anlamına gelmiyor:)) )  bir kepçe yardımıyla karışımdan tavamıza döküp yuvarlak şekil verecek şekilde yayalım..Her iki tarafı da pişince bu halde bile leziz olan kreplerimizi bir tabağa alalım..Tüm karışımı bu şekilde hazırladıktan  sonra..Kreplerimiz soğurken bir tencereye biraz sıvı yağ alıp kıymamızı tavaya alıp suyu çekene kadar pişirip ince ince doğranmış soğan,kırmızı biber,domateslerimizi ve en son maydanozlarımızı ve bahratlarımızı katıp biraz daha pişirelim..Bu nefis karışımı kreplerimizin üzerine paylaştırıp bohça şeklinde hazırlayalım..Ve rendelenmiş  kaşarları üzerlerine serpiştirip 170 derece fırına verip kaşarlar eriyene kadar pişirelim..Ve ortaya nefissssssss bir şey çıkıyor...Ben görümcemin nişanlısını davet ettiğimde hazırladım valla o kadar sevdiki kayınvalidemlerin hakkını da yedi :))



orkidelendim :))





Ne zamandır saksı çiçeği istiyordum evime...Terfi sınavıma girdim terfilendim :)) ve sonrada orkidelendim:)) Canım aşkım göndermiş saolsun..Evime de çoook yakıştı...Hep imrenirim çiçek yetiştirenlere  umarım ben de başarılı olurum..Evimin sabah güneşini alan en güzel köşesine koydum..Sevgili gizemin gizemlidnya yönlendirdiği gibi şeffaf saksıya da aldım çakıllarımı da dizdim ohhh tam süper oldu..Nazar boncuğunu da unutmadım tabii...Orkide hakkında tavsiyelerinizi ya da şöyle öğleden sonra güneşi yeterli olan bakımı kolay çiçek tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim..Mesela fesleğen,nane yetiştirmek istiyorum mutfağımda ..Çiçeği burnunda çiçek severden fikirlerinizi esirgemeyin lütfen :)) Uzun bir aradan sonra hoş geldim bloguma :))