24 Mayıs 2012 Perşembe

Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun..

Allah şu mübarek günün hayrına tüm insanlık alemine çözebileceği sorunlar için çözme gücü, çözemeyeceği sorunlar için sabır ve en önemlisi bu ikisinin ayrımını yapabilmek için sağ duyu versin..


sevgiyle kalın....

15 Mayıs 2012 Salı

Bu aralar güzelleşeşim var.. Yardım lütfen...



Keşke birileri bana mieral-organik makyaj ,bakım ürünleri önerse..Bu aralar kremlenesim var...Ama kozmetiklenmeden :)) Bu şekeri de internetten buldum..

11 Mayıs 2012 Cuma

Ali Nazik...


Ne zamandır Alinazik yapmak istiyordum oktay usta da gördüğüm değişik tarifi deneyim dedim .Değişik çünkü ben hep yoğurtlu bilirdim Ali beyleri :)) Ve Sonuç süper...

MALZEMELER

4 adet patlıcan
3 çorba kaşığı margarin
 2′şer kahve fincanı un ve süt
2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
 2 adet soğan
sarımsak
250 gram yağsız kıyma
Tuz
4′er adet domates ve sivri biber
HAZIRLANIŞI

Patlıcanları közleyelip kabuklarını soyalım ve ezelim. Tenceremize margarinimizi alıp eritelim. Ardından unu ilave edip kavururken yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim. Un ve sütü iyice karıştırıp patlıcanları ,kaşar peynirini,sarımsağı ekleyip suyu çekilene kadar pişirelim. Ayrı bir kapta doğranmış soğanlarımızı kavurup kıymayı ilave edelim. Biraz soğan ve kıymamızı pişirdikten sonra doğranmış domates, sivri biber ve baharatlarımızı ekleyelim. Kıymalı karışım pişince servis tabağımıza önce patlıcanları sonra kıymalı harcı koyup servis yapalım.

İTALYA TURUMUZ VE PORCİNİ MANTARLI PİZZA ....



İtalya da aşk, gezmece, yemece, gülmece, koşturmaca çoooookkkkk güzeldi...Kısa bir 2.balayı yaptı sevgili kocamla...Venedik ile başladık turumuza. Veeee tabi ki hayalim İtalya deyince aklıma gelen gondol sefasını yaptık,  Venediğin dar kanallarından geçtik, şirin ve suların dibinde olmasıyla bi o kadar ilginç binaların yanından geçtik. Cam ve dantel işleri ile meşhur Burano ve Murano adalarını gördük.. En çok Burano yu sevdim ben.. Rengarek evleri, evlerin aralarından geçen kanalları, şirin bahçeleri, rengarenk çiçekleri ve tabi ki ipe asılı çamaşırı ile çok hoş çook şirin bir ada. Venedik'in turistler ve güvercinler tarafından en çok ziyaret edilen meydanı San Marco meydanını, Rialto Köprüsünü, İşkence Köprüsünü gördük. Sonra modanın başkenti Milano'nun o dev kilisesi, alışveriş merkezi, şıkır şıkır insanları...Sonra Karadeniz vari yeşilliğiyle ve sanatın, Rönesans'ın başkenti olmasıyla ilgi çekici şiin Floransa, ünlü Davut heykeli, Neptün heykeli, şirin Arno nehri, ressamları, vaftizhanesi...Ve efsanevi eğilen kule Pisa... Yeşil şirin bir yer.. Muhteşem manzaralarıyla, romantikliyle Garda, Portofino ve Verona( Jüliet'in evi ).. Ortaçağda yapılan at yarışlarıyla ünlü Siena meydanı..Ben çoook begendim..... Muhtemelen Rus olan küçük şeker kızın bana kocaman sarıldığı meydan olmasıyla da benim için ünlü  :).... Diğer şehirlere göre pis,itici ama aldığım şirin çantamla hatrımda kalan Napoli.. Ve insanın içini ürperten Pompei...Ve güzel başkenti Roma her adımı tarih her adımı kültür olan başkent.. Aşk çeşmesi ,ispanyol merdivenleri, colosseum, Vatikan Cumhuriyeti ,Nemi kasabası ve nefis dağ çilekleri..Özetle İtalya tertemiz sokakları, kurallara uyan sürücüleri, kornasız sokakları, yemyeşil doğası, ekili özenle bakılmış bahçeleri ve kültürüne itinayla sahip çıkan milletiyle kaldı aklımda...Ve hafta boyunca yediğim pizzalar ,makarnalar...
Ve gelir gelmez yaptığım pizzamla ölümleştireyim istedim...

MALZEMELER

Hamur için;
biraz değiştirmekle birlikte ardanın mutfağı
2.5 bardak un
¾ bardak oda sıcaklığında su
2 tutam tuz
1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
kuru nane
2 çay kaşığı kuru toz maya
çörek otu

Sos için;
Porçini mantar
3 domates
3 diş sarımsak
½ soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tutam taze fesleğen (ben katmadım çünkü yoktu:(()
1 tutam karabiber
2 tutam tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
rendelenmiş kaşar

HAZIRLANIŞI

Hamur malzemelerini karıştırıp yoğuralım ve 1 saat kadar buzdolabında kapalı şekilde bekletelim.  Bu arada ince ince doğranmış soğan ve sarımsağı biraz yağ ile tavada soteleyelim. Yine ince ince doğranmış domatesleri ,salçayı ,şekeri,tuzu ve karabiberi ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.Ben içine taze nane de ekledim. Pizza hamurumuzu incecik açıp önce tabanına sosumuzu yayalım sonra da üzerine rendelenmiş kaşarlarımızı ve porçini mantarımızı veya sucuk,zeytin,biber gibi istediğimiz malzemeyle süsleyelim.. 180 derecelik fırında 10-15 dakika pişirelim...SÜPERELLA OLDU :))